Finlands Journalistförbund 100 år – välkommen på premiären 23 mars!

Finlands Journalistförbund firar sitt 100-årsjubileum bland annat med en ny kortdokumentär. Dokumentären har premiär den 23 mars kl. 17–18.30.

Välkommen att fira premiären tillsammans med oss och med andra medlemmar. Festevenemanget ordnas på webben. Förutom filmen bjuds det på tal, diskussioner och ståuppkomik.

Evenemanget öppnas av Finlands Journalistförbunds ordförande Hanne Aho. Efter det korta öppningstalet tittar vi tillsammans på dokumentären som är 15 minuter lång. Dokumentären är textad till svenska.

Därefter följer två diskussioner på finska. Journalisterna Salla Vuorikoski och Lauri Nurmi diskuterar pressfrihet under rubriken ”Suomi on vapaa maa – onhan?” (Finland är ett fritt land – eller är det?)

Katri Makkonen, tidigare journalist och i dag chef på en kommunikationsbyrå, diskuterar med journalisten, författaren och influeraren Ina Mikkola om olika arbetsroller i mediebranschen. Rubriken är ”Kaikkien alojen asiantuntija” (Expert på alla branscher).

Diskussionerna leds av Journalistens chefredaktör Maria Pettersson. Kvällen avslutas med ståuppkomikern Eeva Vekki, känd bland annat från Yles program Noin viikon studio.

Anmäl dig till evenemanget senast den 19 mars och duka fram tilltugg och förfriskningar! Anmälningsblanketten finns här (Klicka på den röda rutan "Ilmoittaudu" som finns längst ner på sidan som öppnas via länken,)

Den som är anmäld får en Zoom-länk till evenemanget dagen innan.Det rymms 300 medlemmar i evenemanget. 

Har du frågor? Kontakta förbundets informatör Mika Heijari: mika.heijari(at)journalistiliitto.fi

Evenemangets tidpunkt

Börjar:
23.3.2021 17:00
Slutar:
23.3.2021 18:30
Lägg till evenemanget i din kalender

Evenemangets plats

Zoom

Arrangör