Valmistaudu vaellukselle! 25.-26.4.2020

Oletko kiinnostunut retkeilystä? Tarvitko vinkkejä retkeilyvarusteiden valinnassa ja käytössä? Kiinnostaako vaellusreissun tekeminen Suomessa, Ruotsissa tai Norjassa ja kaipaat vinkkejä sen toteuttamisessa? Haluatko oppia liikkumaan helpommin haastavissakin maastoissa, välttämään rasitusvammat ja nauttimaan vaeltamisesta enemmän? Tämä kurssi tarjoaa sinulle oikotien onnistuneisiin vaellusretkiin!

Tämä kurssi sopii vasta-alkajien lisäksi retkeilyä ja vaeltamista jo aiemmin harrastaneille. Tämän kurssin erityispiirre on se, että emme keskity tällä kurssilla pelkästään perusretkeilytaitojen, varusteiden valinnan, käytön ja niiden huollon oppimiseen, omien retkiruokien valmistamisen nikseihin, vaelluksen reitti- ja ruokahuoltosuunnittelmien tekoon vaan myös siihen, kuinka voimme oppia Alexander-tekniikkaan pohjautuvan "luonnollisen liikkumisen taidon" ja käyttää omaa kehoamme siten, että kävely ja rinkan kantaminen voi olla helppoa, kevyttä ja nautittavaa.

Tätä "vaeltamisen nautinnon maksimointia" tukevat myös kurssilla annettavat varustesuositukset, joiden tavoitteena on, että se rinkka, jonka kurssin läpikäyneet tulevat selkäänsä nostamaan vaelluksella on mahdollisimman kevyt kantaa ja tukee siten nilkkojen, polvien, lonkkien ja selän terveyttä, sekä vaellusharrastuksen jatkumista mahdollisimman pitkälle tulevaisuuteen. Tämä kurssi tukee vaellukselle valmistautumisen ohella sitä, että voit löytää Alexander-tekniikan avulla paremman toimintakyvyn myös omassa arkisessa elämässä!

Ota mukaan kurssille lämpimät, sekä sateenpitävät vaatteet, joissa tarkenet hyvin myös ulkona tapahtuvien osuuksien aikana.  Jos sinulla on rinkka, teltta, makuupussi ja -alusta, retkikeitin ja muut varusteet, sekä retkeilyvaatteet ja jalkineet, joita olet aikeissa käyttää tulevilla vaelluksilla, ota ne mukaan kurssille, jotta voit saada opettajalta palautetta niiden sopivuudesta vaelluskäyttöön. Jos et ole vielä ostanut mitään retkeilyvälineitä, niiden ostaminen ei ole välttämätöntä tälle kurssille osallistumisen kannalta.

Aikataulu: la klo 9:30-16:00 ja su klo 9:00-15:30

Ilmoittautuminen 9.4.2020 mennessä.

Hinta:
110 € (sisältää opetuksen ja ohjelman mukaiset ruokailut) /
165 € (sisältää opetuksen ja ohjelman mukaiset ruokailut täysihoidolla

Lisämaksu 1 hh 15 €/vrk (huoneita rajoitetusti).

Opettaja: Turo Vuorenpuro on intohimoinen pitkänmatkanvaeltaja, joka on vaeltanut 2014-2019 yli 2500 km Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Turon tekemistä vaelluksista pisimmät ovat 800 km Kvikkjokk-Kilpisjärvi-Kautokeino-Kittilä vaellus 2016, sekä 1000 km Lindesnes-Hardangervidda-Jotunheimen-Grövelsjön vaellus 2019. Turon seuraavana vaellustavoitteena on kävellä 1200 km Grövelsjön-Kvikkjokk-Abisko vaellus Ruotsissa 2020, sekä 900 km Kautokeino-Kinnaroden-Kirkenes vaellus Norjassa 2021, jotka ovat osa hänen 3500 km pituista X-Scandinavia Hike -vaellusprojektiaan. Turo on myös erittäin kokenut pyöräretkeilijä, joka innostui lajista 1994 päättämällä polkea rauhanturvaajakeikan jälkeen 8800 km pituisen kotimatkan Egyptistä Suomeen. Tämän Valmistaudu vaellukselle! -kurssin ohella Turo opettaa ammatikseen Alexander-tekniikkaa, meditaatiota ja itsetutkimusta ja tukien siten kanssaihmistensä hyvinvointia.

Löydät hänen Alexander-tekniikka Turku -blogistaan keho-mielen hyvinvointiin liittyviä kirjoituksia, joista kannattaa lukea seuraavat kirjoitukset ennen kurssia:

https://www.alexandertekniikkaturku.com/blogi/mihin-luonnollinen-liikkuminen-perustuu

https://www.alexandertekniikkaturku.com/blogi/anna-pn-suuntautua-eteen-ja-yls

https://www.alexandertekniikkaturku.com/blogi/kaikki-on-niskasta-kiinni

http://www.alexandertekniikkaturku.com/blogi/mita-luonnollinen-on

http://www.alexandertekniikkaturku.com/blogi/olemisen-oppitunti2

Lippuja ei enää tarjolla.

Paikkoja jäljellä


Tapahtumaan on jäljellä 15 paikkaa.

Ajankohta

Alkaa:
25.4.2020 09:30
Päättyy:
26.4.2020 15:30
Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Eurajoen kristillinen opisto
Koulutie 4
27100 Eurajoki

Järjestäjä

Eurajoen kristillinen opisto

044-721 4803

jaana.vartila@eko.fi

Koulutie 4, 27100 Eurajoki