Elintarvikealalla työskentelevien on hallittava elintarvikehygienian perusasiat, jotta ruokaa osattaisiin käsitellä turvallisesti. Suomalainen elintarvikealan hygieniapassi on luotu edistämään elintarviketurvallisuutta. Työntekijä tarvitsee hygieniapassin, jos hän työssään käsittelee pakkaamattomia helposti pilaantuvia elintarvikkeita. Helposti pilaantuvia elintarvikkeita ovat esimerkiksi maito, liha ja kala.
Osaamistestin kysymykset käsittävät elintarvikkeiden saastumista, mikrobiologiaa, ruokamyrkytyksiä, hygieenisiä työtapoja, henkilökohtaista hygieniaa, puhtaanapitoa sekä elintarvikelainsäädäntöä ja omavalvontaa.
Tehokas tapa perehtyä hygienia-asioihin on osallistua opiston järjestämään koulutukseen, jossa kaikkia osa-alueita käsitellään perusteellisesti.
Hinta: 100 € (koulutus ja testi). Pelkän testin hinta 50 €.
Aikataulu: koulutusta klo 9:00-13:30, testi klo 14:00.
Ilmoittautuminen: 1.5.2019 klo 23.00 mennessä.
Opettaja: ammatillinen opettaja Tiina Ritakallio.