• FI 
  • EN 
  • på svenska

Falling Through The Disappearing Light

Falling Through The Disappearing Light, ett känsligt dansverk av ett internationellt team som samlats av danskonstnären Maria Nurmela, skapar en mångtydig upplevelse i den gamla tobaksfabriken i Rettig. Inspirerad av The Little Match Girl erbjuder detta samtida stycke en möjlighet för betraktaren att utforska livets förgänglighet genom samtida dans.


Falling Through The Disappearing Light utforskar teman som livets och dödens ständigt närvarande närvaro, osäkerhet, fattigdom, illusioner och drömvärldar. I ett drömliknande intermezzo i Rettigs gamla tobaksfabrik skiftar fem dansare att komma fram och ibland försvinna i skuggorna tills de åter dyker upp i en diffus värld.

H.C. Andersens öde i Den lilla tändsticks flickan tecknas för betraktaren i en komplex miljö där ljusets glöd kan komma från människolivets flyktiga väsen, där tystnaden fylls av rösterna från dem som gått före och där hoppet bleknar långsammare än tändstickans låga. Vad händer då när det sista ljuset har försvunnit?

Arbetet kommer att utföras av Maria Nurmela, som fick ett ABOA-stipendium 2020 och ingår i ett internationellt team av konstnärer från Finland, Tyskland, Nya Zeeland och Australien.

Biljetter:

Premiär lör 6 november -19:00 -> Köp biljetter

Sön 7 november - 16.00 --> Köp biljetter

Tis 9 november - 19.00 --> Köp biljetter

Ons 10 november - 19.00 --> Köp biljetter

Tor 11 november - 19.00 --> Köp biljetter

Evenemangets tidpunkt

Börjar:
6.11.2021
Slutar:
5.12.2021
Lägg till evenemanget i din kalender

Evenemangets plats


Nunnankatu 4
20100 Turku

Arrangör